Adott egy színes, belül üres polikarbonát labda, amibe csak jeget, kősót és fagyiízt kell tenni. Ez utóbbi lehet sima cukor, vanília, vagy bármi más ízesítőszer (fahéj, csoki, málnaszörp stb). A tetejét rázárva 15-30 percig kell játszani a lasztival: gurítgatni, dobálni, rázni, passzolgatni, tehát labdázni. Ezután kinytva máris fogyasztható a finom(?) fagyi.
Milyen folyamatok játszódnak le odabenn? Ha sima keveredés, akkor érzésem szerint olyan calippo szintű ízesített jég lehet a végeredmény, mint gyerekkoromban a fagyasztott szörp, vagy jó esetben mint a balatoni hókristály (jégkása).
.jpg)
.jpg)
Vagy van valami folyamat-katalizátor? Ha valaki rendelkezik ilyennel, vagy kémikus számoljon be, mindenesetre a keresztlányom nővére a magyar változatot kapja tőlem idén Karácsonyra (le merem írni, mert még nem tud olvasni; bár tegnap bejelölt a wiwen) - Bagamérit, a fagyis kocsiját és 2 vásárlót hozzá, ezt:

Utolsó kommentek