HTML

Pipszi30


30 éves leszek. Erről írok. Aztán, ha már annyi vagyok, akkor majd arról.
Update: annyi vagyok, arról írok.
Te meg ide írj: pipszi30@index.hu

Címkék

belga (1) bootleg (1) bulgária (4) buli (9) chachacha (4) csalga (4) dublin (2) én (28) érdekesség (7) felhívás (2) fonogram (1) fotó (6) hellókarácsony (1) játék (4) kispál (1) koncert (1) korda (1) kritika (2) magashegyi underground (2) marketing (1) média (2) mtv (1) playmate (5) programajánló (5) rap (1) recept (1) rejtvény (1) reklám (4) retro (8) szórakozás (17) techno (1) történelem (1) trance (2) tv (1) vicces (9) video (14) videomix (4) zagar (3) zene (18)

Utolsó kommentek

2007 leghosszabb szalaghirdetése

Magashegyi (Ferenciek) Underground

2007.12.20. 08:13 Pipszi

Szombat délután 3-kor a 3 állomásos Magashegyi Underground maxilemezbemutató miniturné középső megállójában jártam a Ferenciek terén.



Gondoltam, még nem lesznek annyira fásultak, mint általában a zenészek egy ilyen hosszú és fárasztó turné végefelé, de már kellően begyakorolt, a turné korai időszakában bejáratott műsorral érkeznek. Mivel esetükben a teljes turné 4 és fél óra leforgása alatt zajlott le (délután 1 óra - Nyugati, 3 óra - Ferenciek, 5 óra - Örs vezér tere), ezért ezek a veszélyek persze csak elméleti síkon fenyegethettek volna, de a látottak alapján még az is elképzelhető, hogy a fásultság 18 évig nem lesz jellemző (azért pont 18, mert erre van élő példa: Kispálék 87-05, és 2 év válság után újra vannak biztató jelek).
Látszik az együttesen, hogy élvezi, amit csinál, érezhető a zene és a közönség iránti szeretete. A szeretet persze kölcsönös, de ebben a srácok (Kardos-Horváth János - Kaukázus és Fodor Máriusz - Kaukázus, FM Orchestra) nem hétköznapi szövegei és zenei ötletei mellett a legnagyobb szerepe Bocskor Bíborka pozitív kisugárzásának van. Itt egy moldvai csángó népdalt énekel:



Már a Megasztárban is - szép hangja mellett - jó zenei ízlésével és mosolygós megjelenésével tűnt ki. Elég csak arra a Póka Angélával közös előadásukra gondolni, amikor a Kispál és a Borz: Ha az életben című dalát az eredetinél sokkal pozitívabb, életigenlőbb felfogásban énekelték.



Nélkülük lehet, hogy még a Vilmos Barátok reklámfilmje (ügynökség: McCann Erickson) is más zenét, vagy legalábbis más megítélést kap.



Így viszont a Reklámzabálók fődíját kapta, a Kispál pedig a Kicsit szomorkás mellett a legnagyobb mainstream publicitást. A 98-as Holdfényexpressz lemezen szereplő dalt 2006-ban az is megismerte és megszerette, akinek addig a Nox-nál bezáródott a könnyűzene kapuja. A többfordulós Álomsláger szavazáson meglepetésre 3. lett a dal, Máté Péter (Elmegyek) és Presser Gábor (Nagy utazás) mögött.



Azért a Szeplős váll sikerénél, amellett, hogy ilyennek kell lennie egy jó popdalnak 2007-ben, is meg kell említeni a dal pusholását a Petőfin, a radiocafén és az MTV-n, illetve Gróf Balázs vicces videoklippjét.



Mindenesetre sokkal autentikusabb és egyben üdvözítőbb lenne, ha ilyen együttesek játsszanának az aluljárókban (lásd: London), minthogy irokéz indiáncsoportok pánsípszólóin és törzsi táncán kelljen továbbra is átverekednie magát a pesti metróközönségnek. És akkor nem kell elutazni Angliába:

Szólj hozzá!

Címkék: zene video reklám koncert kispál magashegyi underground

A bejegyzés trackback címe:

https://pipszi30.blog.hu/api/trackback/id/tr39268433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása